Welkom bij het weblog van de schipper van het zeiljacht Ruby Rose, een Moody 419.
De foto van Ruby Rose is gemaakt op de Waddenzee in mei 2009 door V.F.D.S.Y. La Quinta.

zaterdag 21 januari 2012

Eerste briefing

Het plan 'Round Britain in 2013' begint steeds vastere vormen aan te nemen. Tijd voor een eerste tussenstand.

Veel mensen uit mijn omgeving zijn al op de hoogte van het voornemen en er is de nodige belangstelling  (circa 15 personen) om delen van de zeilreis mee te maken. Dat moet ook, want ik ben niet van plan om de solovlag te hijsen. Een aantal vrienden en familieleden heeft al toegezegd 'in' te zijn voor een langduriger verblijf dan 1 week.

De eerste versie van het indicatieve reisschema (met globale weekplanning) wordt momenteel opgesteld. Zodra beschikbaar kunnen geïnteresseerden zich een beter beeld vormen van de mogelijkheden tot meezeilen (periode; locaties). In overleg met alle belangstellenden zal de voorlopige bemanningslijst vervolgens worden opgesteld.

Inmiddels is het weblog zo goed mogelijk ingericht om interactieve informatie te 'handelen', speciaal voor de 'Round Britain in 2013'. Ook is een website met allerlei wetenswaardigheden over Ruby Rose operationeel gemaakt.

De voorbereiding bestaat ook hieruit dat pilots worden gelezen en gedeeld. En dan is er nog een 'to do' lijst van onderhoud en vernieuwingen van 'heb ik jou daar'. Morgen weer een dag dichter bij vertrek.